Kategóriák
Uncategorized

Megkérdezték a Fideszt, miért nem vettünk több Moderna-vakcinát, gyurcsányozás lett a vége


Radar360: Orbán kilépéssel fenyeget, Trump folytatással
"Sárkány ellen sárkányfű" – mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát
Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét
Így változtatta meg a vásárlói szokásainkat a koronavírus
"Felcsúti Pert" ígért Fekete-Győr a programjában
A DK-s Varju László olvasta a kormánypárt fejére, hogy anyagi okok miatt nem rendeltek annyit az egyik legmodernebb nyugati vakcinából, amennyit lakosságarányosan lehetett volna, Dömötör Csaba az őszödi beszédet hozta fel válaszul.
Varju László napirend előtti felszólalásban kritizálta a kormányt a Parlamentben, amiért lakosságarányosan nem foglalta be az összes lehetséges Moderna-vakcinát. “Ezzel akár ezrek életét is kockáztatják. Erre a bűnös mulasztásra nincs semmilyen magyarázat” – mondta a DK-s politikus, aki szerint Orbán Viktornak azonnal le kell mondania.
Varju szerint a kormány azt is csak nyomásra ismerte el, hogy szándékosan nem hozták el a vakcinákat, és azzal indokolták ezt meg, hogy túl drága. “Stadionra, VIP-alagútra van pénz, védőoltásra pedig nincs” – mondta, hozzátéve, hogy eddig az volt a kormány kommunikációja, hogy nincs drága vakcina, ráadásul a Modernáé szerinte olcsóbb, mint amennyit a kínai Sinopharmért fizetünk. “Ez olyan aljasság, amire nem volt példa a történelemben, és tetézve a gyalázatot, arról is döntöttek, hogy a majdani oltási igazoláson nem tüntetik fel, mivel oltották be az embereket.” Emlékeztetett, Lengyelország közölte, nem ismer el minden oltást, csak amelyet az Európai Gyógyszerügynökség is jóvá hagyott.
Erre Dömötör Csaba államtitkár válaszolt, aki azt mondta, “nincs új az őszödi nap alatt, a Gyurcsány-család hazudik.” Dömötör szerint olyan vakcinákat kérnek rajtuk számon, amit “decemberben szállítottak volna.” (Vélhetően az államtitkár 2021. decemberére gondolt – a szerk.) Dömötör úgy értékelte, az ellenzék hazudik a vakcinákról, mert azzal akarják aláásni az oltásokba vetett bizalmat. “Minek kell még történnie ahhoz, hogy ne az legyen a hobbijuk, hogy rátörnek a magyar emberekre? 2006-ban gumilövedékkel, most oltásellenességgel” – mondta Dömötör.
Ahogy korában az EUrológus is megírta, akár tízmillió adagra is bejelenthettük volna az igényünket a Modernánál, ehhez képest 1,7 millió adag oltóanyagot rendelt a magyar kormány.
Rengeteg uniós pénzt költhet el a kormány, de ehhez érdemben kell egyeztetnie
Olivia Colman elképesztően tud örülni mások sikerének – és a saját vereségének
Ez történt: Lenyűgöző fotókat kaptunk a Marsról
A Fülöp-szigeteki Rappler független hírportál alapítója és vezetője, Maria Ressa filmjében megszólal az autokrata elnök, Rodrigo Duterte…
Az országos tiszti főorvos elmondása szerint már jóval 10 millió felett kötöttek le a Pfizer–BioNTech vakcinájából, két hét múlva már…
A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW
Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát
"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”
Müller Cecília: Ha így emelkednek a számok, újabb intézkedések jöhetnek
Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on

source

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük