Kategóriák
Uncategorized

Müller Cecília: Ha így emelkednek a számok, újabb intézkedések jöhetnek


Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek
Tovább szigorítanak Szlovákiában
Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on
Az AstraZeneca eladta a részesedését a Modernában
Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját
Az országos tiszti főorvos elmondása szerint már jóval 10 millió felett kötöttek le a Pfizer–BioNTech vakcinájából, két hét múlva már a Johnson & Johnson oltóanyagát is használhatják Európában.
Március 15-ig meghosszabbította a kormány a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló rendelet hatályát – emlékeztetett Kiss Róbert az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján. A rendőr alezredes ezután ismertette, milyen járványügyi korlátozások vannak érvényben, illetve figyelmeztetett, hogy csalók továbbra is próbálják kihasználni a járványhelyzetet, például illegálisan árult védőoltásokkal. Egy idős ember otthonába is bejutottak ismeretlenek azzal, hogy írja alá oltási regisztrációs lapot, hogy felkerülhessen a listára.
Pénteken a XIV. kerületben az egyik söröző előtt nyolc, míg a VI. kerületben a Jókai téren kilenc ember fogyasztott szeszes italt. Az üzletek vezetőinek felelősségét közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják.
Müller Cecília hangsúlyozta, hogy folyamatosan emelkednek a járványügyi számok.
Soha komolyabban nem kellett venni a járványt, mint most”
– közölte az országos tiszti főorvos.
Müller Cecília hozzátette, hogy a jelenlegi helyzet fokozottan terheli meg a magyar egészségügyi rendszert.
Az országos tiszti főorvos emlékeztetett, hogy elindult Magyarországra 280 ezer Szputnyik V vakcina. Hozzátette, hogy az eddigi 6 593 710 után már 10 870 000 adagot kötöttek le a Pfizer–BioNTech oltóanyagából.
Elmondása szerint Magyarország a három legjobban átoltott uniós ország közé tartozik Málta és Dánia mellett. Míg az uniós átlag 4,9 százalék, addig Magyarországon az emberek 6,94 százalékát beoltották már.
Müller Cecília beszélt a módosított oltási stratégiáról és ismét hangsúlyozta, hogy már az első adag vakcina is hatásos, megóv a súlyosabb tünetektől, illetve a betegség halálos kimenetelétől.
A tiszti főorvos emlékeztetett, hogy az Egyesült Államokban már engedélyezték a Johnson & Johnson (Janssen nevű) vakcináját, és már kezdeményezték az engedélyeztetését Európában is.
Két hét múlva már Európában is lehet alkalmazni a vakcinát, amelyből Magyarország 4 360 000 adagot kötött le.
A következő hetekben a fertőzések nagy mértékű emelkedésre is számíthatunk, ezt mutatja, hogy országszerte szinte mindenhol emelkedik a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben. Jelentős mértékű az emelkedés Békéscsabán, Budapesten, Kecskeméten, Pécsen és Szekszárdon.
Ha így emelkednek a számok, akár egyéb járványügyi intézkedéseket is bevezethetünk”
– mondta Müller Cecília.
A szakemberek minden nap értékelik a nemzetközi és a magyar adatokat, ez alapján határozzák meg a további intézkedéseket. Ide sorolta például azt, hogy az általános iskolák alsós osztályaiban is bevezessék-e a digitális oktatást.
A harmadik hullám ellen csak a kormánytagok és az operatív törzs beoltása esetén lát esélyt az országos tisztifőorvos.
Felhívták a figyelmet az oltás fontosságára.
Megkérdezték a Fideszt, miért nem vettünk több Moderna-vakcinát, gyurcsányozás lett a vége
Ezt a hat számot kellett volna eltalálni
Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél
A Fülöp-szigeteki Rappler független hírportál alapítója és vezetője, Maria Ressa filmjében megszólal az autokrata elnök, Rodrigo Duterte…
Az országos tiszti főorvos elmondása szerint már jóval 10 millió felett kötöttek le a Pfizer–BioNTech vakcinájából, két hét múlva már…
Egy sajátos szabály miatt küldtek ki magasabb összegű gépjárműadó-csekket az autósoknak
Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna
Nyílt levelet írt Ungár Péter a Borkai-botrány egyik szereplője miatt
4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt
Karácsony: Adják ide a vakcinát és beoltjuk Budapestet

source

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük