Kategóriák
Uncategorized

A szolgálati jogviszony miatt nem dolgozhat tovább együtt Dézsi Csaba András és a felesége


Már a GUM áruházban is oltják a moszkvaiakat a Szputnyik V-vel – videó
Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"
Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját
Tüntetők foglaltak el egy kormányzati épületet Örményországban
Az AstraZeneca eladta a részesedését a Modernában
A fideszes orvos-polgármester gyalázatnak nevezte, hogy Dézsiné Szentes Veronika nem végezheti tovább vezető asszisztensi munkáját, mert a házastársa.
Feleségének címzett, de az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szabályozás egy további, nehézségeket okozó kitételére hívta fel a figyelmet Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere, a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház kardiológusa a Facebook-oldalán.
„Kedves Vera! Sajnálom, hogy idő előtt vége a közös munkánknak abban a szívkatéteres laborban, amit közösen építettünk fel és közösen működtettünk szívvel, lélekkel az elmúlt 17 év során.
Csak azért büntetnek téged azzal, hogy holnaptól már nem végezheted azt a társadalmilag is kiemelkedően fontos munkát, amiben a szakmádban, az országban az egyik legjobb vagy, mert a feleségem vagy. Ez szerintem gyalázat!”
– fogalmazott Dézsi.

Azt is hozzáette: „Hiányozni fogsz a műtőből! De csak addig, amíg én is be tudok menni oda. Ja, nem szórakozni, hanem életeket menteni! Ettől persze a közös magánéletünk lehet, hogy még boldogabb lesz. A közös életművünket már megalkottuk, köszönöm, hogy segítettél, nélküled nem ment volna.”
A bejegyzést kiszúró Telex szerint az orvos-polgármesterre és feleségére, Dézsiné Szentes Veronikára – aki vezető asszisztensként dolgozott mellette a kardiológiai osztályon – vélhetően az új jogviszonynak az a pontja vonatkozhat, amely előírja, hogy „a vezető, továbbá a pénzügyi kötelezettségvállalásra jogosult egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy munkakörével, vezetői megbízásával összeférhetetlen, a) ha hozzátartozójával irányítási (felügyeleti), ellenőrzési vagy elszámolási kapcsolatba kerülne.”
Dézsi esetében – írta a Telex – a polgármestersége miatt is összeférhetetlenség állhat fenn, az új szabályozás szerint ugyanis ahhoz, hogy a jövőben mindkét pozícióját megtarthasa, engedélyt kell kérnie az erre a kormány által kijelölt szervtől. A lap ugyanakkor emlékeztetett: kicsi az esélye annak, hogy Dézsi ne kapja meg az engedélyt, korábban ugyanis átírták az önkormányzati törvényt azért, hogy városvezetőként is folytathassa orvosként.
Azt, hogy milyen jelentős változások lépnek életbe hétfőtől az egészségügyben, s hogy ezek hogyan érintik a betegeket, ebben a cikkünkben szedtük össze:
Jelentős változások lépnek életbe hétfőtől az egészségügyben, összeszedtük a legfontosabb, betegeket érintő változásokat. Mától új pácienseit nem kezelheti ugyanazzal az orvos a magánrendelésén és az állami ellátásban. Noha a kormány ígért kivételeket – például a szülész-nőgyógyászoknak -, a részletszabályok vasárnap estig nem jelentek meg. Szakmai szervezetek kidolgoztak egy javaslatot a legális megoldásra, az azonban valahol elakadt.
Pénteken két körben is összehívta a Szegedi Tudományegyetem és a Klinikai Központ vezetése azt a több száz orvost, akik nem írták alá az egészségügyi szolgálati munkaszerződést. Úgy tudjuk, hogy az egyetemi vezetőknek nem sikerült meggyőzniük az orvosokat. Ha hétfő éjfélig nem gondolják meg magukat, keddtől megáll az élet a szegedi klinikákon.
Az egészségügyi jogviszony bevezetésének első napján leállt az abai szakrendelő és a budapesti Szent Imre Kórházban is rengetegen felálltak.
Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra
Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek
Nyílt levelet írt Ungár Péter a Borkai-botrány egyik szereplője miatt
Minden idők egyik legnagyobb vállalkozása, az Amazon alapítója, a világ egyik leggazdagabb embere, ellentmondásos figura, újító, jótékony…
A három belgyógyászati osztály közül csak kettő maradt működőképes, de extrém a terhelése az orvosigazgató szerint.
Több ezer euróval húzta le a külföldi szülőket egy budapesti iskola igazgatója
Három gyomirtóféle úgy felforgatja a talajt, hogy antibiotikum-rezisztencia lesz a vége
Alakul a nyitás időterve Ausztriában, ahol hetente 2 millió koronavírusteszt készül
Ismét emelkedik a benzin és a gázolja ára
Háromgyerekes apa a késelő buszsofőr
Három hónap haladékot adtak a szegedi orvosok az egyetemi vezetésnek.

source

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük