Kategóriák
Uncategorized

Újabb konkurenciát ad a Facebook a TikToknak, elkészült a Bars


Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége
Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját
Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél
Der Standard: Amit Kurz csinál, az lightos orbáni politika
Orbán Viktort beoltották
A Bars névre keresztelt alkalmazás egyelőre csak a kiválasztottak számára érhető el, de az App Store-ból letöltve már feliratkozhatnak az érdeklődők a várólistára.
Lassan már megszámolni is nehéz, hány fejlesztéssel akarja lenyomni a Facebook a TikTokot. Ott van például az Instagramba beépített Reels, a nem túl sikeres Lasso vagy a félévnyi tesztelés után 2020 decemberében élesített Collab. Most pedig egy újabb tétellel bővül a lista, az új alkalmazás elkészültét a Facebook kutatás-fejlesztési részlege, az NPE Team jelentette be.
A Bars egy kísérleti stádiumban lévő app, ami – nem túl meglepő módon – a zenére koncentrál. A célja, hogy az amatőr rapperek rögzíthessék a dalaikat, amihez stúdióminőségű hangzást, valamint profi ütemeket biztosít az app. Mindezt természetesen videós formában, amit aztán meg is oszthat bárki a közösségi oldalon.
Az NPE Team fejlesztése még a szöveg megírásában is igyekszik segíteni a felhasználóknak: ha az appon belül ír a felhasználó, egy algoritmus segít neki rímeket találni. A felvett anyag képi- és hangzó világát filterekkel dobhatjuk fel, sőt, még autotune-funkciót is kapott a Bars.
Az alkalmazás kapott egy Challenge módot is, amivel rögtönzött rappet adhatnak elő a felhasználók, amiben szerepelniük kell a rendszer által előre megadott szavaknak. A TechCrunch beszámolója szerint a vidóek legfeljebb 60 másodpercesek lehetnek.
A fejlesztők egyelőre egy zárt beta verziót készítettek, ami azt jelenti, hogy csak a kiválasztott személyek használhatják az alkalmazást. Az app ugyanakkor fent van az App Store-ban – egyelőre csak iPhone-okra érhető el –, amit a felhasználók letölthetnek, hogy lefoglalják a felhasználónevüket, valamint feliratkozzanak a várólistára.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Két hónapnyi tesztelés után az Instagramnál úgy döntöttek, minden felhasználónál átszabják az app kezdőképernyőjét.
Bő fél évnyi tesztelés után a Facebook mindenki számára elérhetővé tette az új videós alkalmazását, a Collabot – telepíteni azonban egyelőre csak iPhone-okra és iPadekre lehet.
Végső búcsút vettek Sir Captain Tom Moore-tól
Örülnöm kellene, hogy parkolási díjat vezetnek be az utcámban?
Kötelező FFP2-es maszk és otthoni munkavégzés – Így lassítanák a koronavírust Szlovákiában
Éppen Új-Mexikó felett haladt az American Airlines egyik járata, amikor a legénység egy különös objektumra lett figyelmes.
A egyoltásos vakcina 85 százalékos hatékonysággal akadályozza meg a koronavírus okozta betegség súlyos szövődményeinek kialakulását.
Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Cyberpunk 2077 játékot fejlesztő céget zsarolóvírussal támadták meg hackerek, de most úgy tűnik…
Van valami csodálni való az olyan apró, de fontos alkatrészekben, mint a processzor. A téma egyik éllovasa ehhez most a PlayStation 5-öt…
További friss állások ›
Kötelező FFP2-es maszk és otthoni munkavégzés – Így lassítanák a koronavírust Szlovákiában
Engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerhatósága a Johnson and Johnson vakcináját
Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását
1,3 milliárdot kapnak önkormányzatok, a fővárosban csak két fideszes kerületnek jut a pénzből
Film készül a titokban megkeresztelt és elrabolt zsidó gyermekről

source

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük