A szakszervezet szerint módosítani kell az egészségügyi dolgozókra vonatkozó törvényt
Megtalálták a rendőrök a Pesti úti ámokfutó autóst
XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa
Kevesebb eladó többet keresett tavaly
Orbán török barátjának alapítványa lezáratott egy budai utcarészt, mert zavarták őket az ott lakók autói
Egy 300 cégnél végzett felmérés szerint a vállalatok 38 százaléka tervez létszámbővítést. A home office lehetőségét hetente legalább egy napra a vállalatok kicsit több, mint fele tartaná meg.
Magyarországon a közepes és nagyvállalatok 38 százaléka tervez idén létszámbővítést, például IT-szakemberek, fizikai dolgozók és a gyártás területén dolgozó alkalmazottak felvételét tervezik – derül ki a Randstad munkaerő-közvetítő felméréséből. 
A kutatásba a különféle iparágakban, de főként az IT/technológia, a gyáripar, az üzleti, a banki és pénzügyi szolgáltatások, illetve az autóipar területén működő magyarországi cégeket vonták be. A felmérésben csaknem 300 olyan vállalati szakembert kérdeztek meg, akiknek rálátásuk van a HR és a munkaerőfelvételi folyamatokra, az adatfelvétel 2020 november-decemberében volt.
A válaszadók 37 százaléka heti 1-2 nap, 22 százaléka 3-4 nap erejéig engedélyezné hosszabb távon is az otthoni munkát, csak 5 százalékuk nyitott arra, hogy teljesen távmunkára váltson. A vállalatok kicsivel több mint tizede állna vissza a teljes irodai vagy munkahelyi létre.
A járvány ellenére a megkérdezettek 70 százaléka tervez fizetésemelést, igaz, 46 százalékuk csak az inflációt követő béremelésről számolt be.
A válaszadók 57 százaléka állítja, hogy a toborzási folyamat hossza körülbelül megegyezik a 2020-ban tapasztalttal, míg az új gyakorlatok, például az online és a telefonos interjúk miatt 23 százalék úgy véli, hogy idén a megfelelő jelölt kiválasztása több időt vesz majd igénybe. A megkérdezettek 45 százaléka idén a fluktuáció stagnálásával számol, míg 27 százalékuk számít kisebb, 22 százalékuk pedig nagyobb mozgásra a saját területén.
A vállalati szakemberek 52 százaléka szerint a munkaerőpiacon elérhető jelöltek egyik legfőbb hiányossága továbbra is az iparági munkatapasztalat hiánya, 37 százalékuk úgy vélte, hogy jelentős probléma még a nyelvtudás hiánya is.
Egyhetes razzia jön az utakon – főleg a biztonsági öv használatát nézik
Tovább drágul a nyíregyházi stadion, akár 19 milliárd forintot is elkölthetnek rá
A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben
Amióta megkezdődött a tömeges oltás, Szerbia minden nemzetközi összehasonlítás szerint az első pillanattól kezdve ott van a világ…
Gasztronómiai titánok csapnak össze a Duma Aktuál műsorában: a politikai jobb- és baloldal két legjelentősebb szakácsa mutatja meg, mi fán…
Mit tehet egy vállalkozás, ha nem fizet a bérlője és nem is hajlandó elhagyni a bérleményt? És mi a teendő akkor, ha az üzleti partnere…
Az önkormányzatok folyamatosan összesítik, hány vállalkozás kért fizetési könnyítést a NAV-tól.
További friss állások ›
Vihar előtti csend látható a lakáshiteleknél?
Radar360: Kínai vakcinapara és egy videó arról, mi megy a kaszinókban
Négymillió eurót fizetett az adóhivatalnak a bukott spanyol király, hátha megússza a büntetést
Angelina Jolie bocsátotta árverésre, több mint nyolcmillió fontért kelt el Winston Churchill egy festménye
23 éves Apple-processzor dolgozik a NASA Mars-járójában, a Perseverance-ben

source