Hazacsalta a telefontolvajokat a kazincbarcikai fiú, hogy az apja tegyen rendet
Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit
Elítélték a tíz ember halálát okozó torontói gázolás elkövetőjét
Megduplázódott a rendkívüli szünetet elrendelő iskolák száma két hét alatt
Megvan, ki fog az iparűzési adóról tárgyalni a vidéki önkormányzatokkal
Miután az Európai Néppárt módosította a frakciójának működési szabályzatát, a Fidesz kilépett a képviselőcsoportból. Egy fideszes szerint a Néppárt megfutamodott, egy cseh politikus azt mondta, hogy a döntés Orbáné volt, nem a képviselőké, Weber frakcióvezető pedig tudomásul vette a fejleményeket.
“Nem fejeztük be a vitákat az EPP-n belül azokról a kérdésekről, amelyeket mi vetettünk fel a Néppárt politikájával, szerepével, helyével kapcsolatban” – mondta az Európai Parlamentben Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő nem sokkal azt követően, hogy a Fidesz kilépett a néppárti frakcióból. A képviselő szerint nekik az elsődleges céljuk a választóik képviselete, és ennek ezt követően is eleget fognak tenni.
Mi egy politikai vitában álltunk már egy jó ideje az EPP-vel, én azt látom, hogy most gyáván megfutamodnak a vita elől, én inkább megváltoztatják a belső működési szabályzatukat úgy, hogy minket el tudjanak némítani, ezt nem fogadhatjuk el
– mondta Hidvéghi. Felrótta azt is a néppárti vezetésének, hogy már jó ideje egyfajta balra tolódás tapasztalható a párt irányvonalában, olyannyira, hogy egyes kérdésekben nehéz megkülönböztetni a konzervatív álláspontot a szocialistákétól vagy a zöldekétől.
Hidvéghi Balázs arra nem válaszolt, hogy a jövőben milyen keretek között fognak politizálni.
Beszéltünk egy cseh néppárti EP-képviselővel, Michaela Sojdorovával, akit megdöbbentett a Fidesz kilépése, mert egytől egyig kiváló képviselőknek tartotta a fideszeseket, akikkel szívesen dolgozott együtt. A módosításokat ő is megszavazta, mert benne fel sem merült, hogy ez a Fidesz távozásához vezethet.
Tudtam Orbán Viktor leveléről, és hogy ez egyfajta kockázatot jelent. De nekem Orbán Viktor nem a kollégám itt az Európai Parlamentben, de most Orbán döntött helyettük. Biztos vagyok abban, hogy ez nem az én kollégáim, hanem a pártelnök döntése
– jelentette ki Sojdorova, aki némi megütközéssel mondta, hogy Orbán Viktor kilépésről szóló levelét még a szavazás eredményének ismerete előtt megkapták a képviselők. Hozzátette, hogy a szabályzat módosítása egyáltalán nem a Fidesz ellen készült, hanem a képviselőcsoport egysége érdekében. Azt mondta, ő sohasem szavazott volna a Fidesz kizárására, az pedig a magyarok dolga, hogy ki választanak meg saját vezetőiknek, mert “Magyarország demokrácia”.
Rövid sajtótájékoztatót tartott Manfed Weber frakcióvezető is. Ő úgy fogalmazott, hogy több olyan kérdés merült fel, amivel kapcsolatban nem sikerült azonos álláspontra helyezkedni a magyar kormánnyal. Megemlítette a jogállamisági kérdést, az akadémiai szabadság és a média szabadságának ügyét, az igazságszolgáltatás függetlenségét. Kiemelte, hogy a tavalyi évben a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos vitában különösen nagyok voltak a távolságok.
Őszintén szólva ez már egy nagyon régi vita, amely a frakción belül is zajlik. A döntést a Fidesz kilépéséről Budapesten hozták meg, és mi ezt tiszteletben tartjuk. Mi szeretnénk hidat építeni, de ha a másik oldalon nincs senki, akkor ezt a hídépítést nem lehet semmire sem használni.
– mondta a frakcióvezető. Weber sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta azt az értesülést, hogy a lengyel delegáció ultimátumot fogalmazott meg: vagy a Fidesz távozik, vagy a lengyel képviselőcsoport. Hozzá kell tenni, hogy míg a Fidesznek 12 képviselője van, addig a lengyeleknek 17.
Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt
Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen
Meggondolta magát Franciaország, mégis kaphatják az AstraZeneca oltást az idős, krónikus beteg emberek
Sosem volt fontosabb Magyarországon az érthető és pontos tájékoztatás az Európai Unióról, mint most. Az EUrologus brüsszeli újságíró csapatának célja, hogy az Európai Unióval kapcsolatos hírekről és eseményekről közérthetően, pontosan és ha kell, kritikusan számoljon be, illetve elemzéseivel segítse az olvasót a tájékozódásban. Az EUrologus Magyarország legolvasottabb független európai uniós hírforrása, amely nem csak az EU és a magyar kormány csatározásairól, de az unió jövőjét leginkább meghatározó európai vitákról is tudósít.
A világgazdaság koronavírus-járvány miatti megtorpanása és az energiaszükséglet ezzel együtt járó visszaesése következtében 2020-ban…
Belgium, Nagy-Britannia vagy Olaszország nagyban hozzájárul ahhoz, hogy távolabb kerüljünk a párizsi klímaegyezményben megfogalmazott…
Gasztronómiai titánok csapnak össze a Duma Aktuál műsorában: a politikai jobb- és baloldal két legjelentősebb szakácsa mutatja meg, mi fán…
Révész Sándor írása arról, hogy az EPP legkevésbé sem vétlen abban, hogy Magyarországon miként alakultak a dolgok. A mostani megkésett…
További friss állások ›
Az ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"
Sok sikert kívánt az országos kórházi főigazgató a távozó egészségügyi dolgozóknak
Dzsihadisták megtámadtak egy ENSZ-bázist és egy katonai támaszpontot Nigériában
Marabu Féknyúz: Herr Orbán
Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is

source