Orbán ott áll a világ zöldségespultjánál, de kérdés, lesz-e vevő az árujára
Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette
Még két év: 2023-ra várja az összecsukható iPhone-t az Apple-elemző
Vakcinás csokinyuszival készül a húsvétra a maszkos mikulással világhíressé vált cukrász
Jelentősen csökkent az autólopások száma tavaly – itt a lista a legnépszerűbb márkákkal
Most megfelel nekik ez.
Nem időszerű még beszélni arról, hogy a Fidesz a jövőben csatlakozik-e egy másik, jobboldali európai pártcsaládhoz, ugyanis most megfelel az, hogy az EP-képviselőik függetlenként folytatják a munkájukat – mondta Novák Katalin, a Fidesz alelnöke az Indexnek.
Novák jelentette be szerdán a Twitteren, hogy a Fidesz kilép az Európai Néppárt (EPP) képviselőcsoportjából. A magyar kormánypárt azután döntött a távozás mellett, hogy a Néppárt európai parlamenti frakciója szerdán négyötödös többséggel (148 igen és 28 nem szavazat) megszavazott egy alapszabály-módosítást, ami megkönnyíti a Fidesz felfüggesztését és kizárását a politikai csoportból.
Novák a lapnak azt is elmondta, hogy a Néppártból való távozás még a jövő zenéje, ez a döntés még csak a frakcióból való kilépésről szólt. Ugyanakkor az ATV-nek azt mondta, hogy nem következik a frakcióból való távozás után a kilépés az EPP-ből.
Sok víz lefolyhat még a brüsszeli ereszcsatornán, mire a Fidesz felfüggesztett néppárti tagságáról végső döntés születik. A szerdai döntés ugyanis a frakcióból való kilépésről határozott csak, a nagyobb kérdést függőben hagyta. Orbán Viktor számára kedvező lehet, hogy a döntő szóval bíró németek késő őszre szülhetik meg álláspontjukat.
Hidvégi Balázs fideszes EP-képviselő azt mondta a kilépés után, hogy “egy politikai vitában álltunk már egy jó ideje az EPP-vel, én azt látom, hogy most gyáván megfutamodnak a vita elől, én inkább megváltoztatják a belső működési szabályzatukat úgy, hogy minket el tudjanak némítani, ezt nem fogadhatjuk el”.
Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője szerint a döntést a Fidesz kilépéséről Budapesten hozták meg, és ők ezt tiszteletben tartják. Úgy fogalmazott, “mi szeretnénk hidat építeni, de ha a másik oldalon nincs senki, akkor ezt a hídépítést nem lehet semmire sem használni”.
Miután az Európai Néppárt módosította a frakciójának működési szabályzatát, a Fidesz kilépett a képviselőcsoportból. Egy fideszes szerint a Néppárt megfutamodott, egy cseh politikus azt mondta, hogy a döntés Orbáné volt, nem a képviselőké, Weber frakcióvezető pedig tudomásul vette a fejleményeket.
Súlytalanná válás Európában, közeledés Putyinhoz – az ellenzéki pártok reagáltak arra, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppárt frakciójából.
Miután az Európai Néppárt módosította a frakciójának működési szabályzatát, a Fidesz kilépett a képviselőcsoportból. Egy fideszes szerint a Néppárt megfutamodott, egy cseh politikus azt mondta, hogy a döntés Orbáné volt, nem a képviselőké, Weber frakcióvezető pedig tudomásul vette a fejleményeket.
Kevesebb eladó többet keresett tavaly
Gigantikus biciklit lehet festeni 800 ezerért Kazincbarcikán
Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség
Gasztronómiai titánok csapnak össze a Duma Aktuál műsorában: a politikai jobb- és baloldal két legjelentősebb szakácsa mutatja meg, mi fán…

A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kilép
Több tucat házban tett kárt az Angliában felrobbantott egytonnás német bomba
A hasnyálmirigyet is károsíthatja a koronavírus egy német tanulmány szerint
Orbán török barátjának alapítványa lezáratott egy budai utcarészt, mert zavarták őket az ott lakók autói
3D-nyomtatással tuningolt 900 lóerős McLaren érkezett

source