A szakszervezet szerint módosítani kell az egészségügyi dolgozókra vonatkozó törvényt
Figyelmeztetnek a szakemberek: óvatosan otthon a pulzoximéterekkel
Az autók, gyalogosok közé dőlt egy fa Csömörön, miután egy teherautó eltalálta – videó
Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben
Magyarországon is elindítja külső tényellenőrző programját a Facebook
Egy írásbeli kérdésre adott államtitkári válaszból derült ki, hogy február közepén az Eszterházy Károly Egyetem szenátusa megszavazta, hogy egyházi fenntartásba kerüljön az intézmény.
Ősszel megírtuk, hogy várhatóan egyházi fenntartásba kerül, februárban az Egri Főegyházmegye lett az Eszterházy Károly Egyetem fenntartója. Ezt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára jelentette be Szabó Szabolcs független parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában. Egyházi fenntartásba kerül a pedagógusképzés? 3.0 – szólt Szabó Szabolcs kérdése.
Világnézetileg elkötelezetté válhat a tanítóképzők többsége a kormány elképzelése szerint, ha megvalósul, hogy újabb és újabb intézmények kerülnek egyházi kézbe. Az égető pedagógushiányt a hallgatók mielőbbi éles gyakorlatba állításával orvosolnák.
 
“…A nagy múltú magyar felsőoktatásban az egyházaknak mindig is kitüntetett szerepe volt, sok száz éves gyakorlatuk van az oktatási intézmények fenntartásában. Bár sajnos a hazai történelemben volt négy évtized, amelyben a nemzet- és keresztényellenes hatalom ellehetetlenítette az egyházakat felelős és áldásos tevékenységük végzésében – írta az államtitkár a március 1-jén keltezett válaszban, majd a lényegre tért:
Tájékoztatom, hogy az Eszterházy Károly Egyetem szenátusa 2021. február 17-én egyhangú döntéssel támogatta, hogy az egyetem fenntartója az Egri Főegyházmegye legyen.
Világnézetileg elkötelezetté válhat a tanítóképzők többsége a kormány elképzelése szerint, ha megvalósul, hogy újabb és újabb intézmények kerülnek egyházi kézbe. Az égető pedagógushiányt a hallgatók mielőbbi éles gyakorlatba állításával orvosolnák.
Az MTA azt javasolja, hogy a kuratóriumok ne szólhassanak bele oktatási kérdésekbe.
Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon
Hibrid Golden Globe ide vagy oda, a káprázatos szettek idén sem maradtak el
Újabb konkurenciát ad a Facebook a TikToknak, elkészült a Bars
5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését, egy 16 éves lány a járvány legfiatalabb áldozata. A hvg360 reggeli…
Ebben az évben még egy napon sem jelentettek annyi koronavírusos elhunytat, mint most. A kórházban kezelt és a lélegeztetőgépen lévő…
Új autóalkatrészgyár nyílt Debrecenben, 450 ember kap munkát
9 000 000 mAh-s akkut árulnak az eBayen, nem nagy meglepetés, mi jön helyette
Lady Gaga kutyasétáltatója halálközeli élményről beszél
Kaszinót jelentett fel a Momentum a járványügyi szabályok megsértése miatt
Varga Mihály: Korai még az a kérdés, érheti-e hátrány a magyarokat a keleti vakcinák miatt
Idén még egy napon sem jelentettek annyi elhunytat, mint most.
A Dolomit Kft. a konkurenciánál akár 60-70 százalékkal drágábban kínálja a termékeit.

source