Megduplázódott a rendkívüli szünetet elrendelő iskolák száma két hét alatt
Kizuhant az ötödikről egy fiatal lány a VII. kerületben
Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat
A magyar zsüritagokat lenyűgözte a 2021-es Év Autója, most Ön is szavazhat
Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet
Jenei Zoltán szerint még rengeteg kérdést át kell gondolniuk, hogy minden feltétel meglegyen a munkavégzéshez.
Levelet küldött Jenei Zoltán országos kórház főigazgató az egészségügyi dolgozóknak, miután március 1-jén hatályba lépett az új szolgálati jogviszony, ami teljesen átalakítja az egészségügyben dolgozók munkakörülményeit és bérezését.
Aki nem vállalja ennek feltételeit, nem írja alá az új szerződését, nem dolgozhat állami vagy önkormányzati fenntartású intézményben. A kedden közzétett adatok szerint 5500 dolgozó nem kívánt a továbbiakban így dolgozni.
Jenei a szerdai levelében azt írta, szeretné megköszönni azoknak az egészségügyben dolgozó munkatársainak, “akik a sok nehézség és bizonytalanság mellett is vállalták, hogy az állami egészségügyi rendszeren belül végzik nélkülözhetetlen közszolgálati tevékenységüket a jövőben is”.
Azt is hozzátette, tudja, hogy rengeteg feladatuk van még, a következő hónapokban számtalan kérdést át kell gondolniuk és megnyugtatóan rendezni azért, hogy a munkavégzéshez szükséges minden feltétel rendelkezésre álljon.
Jenei azokról is szólt, akik nem írták alá a szerződést:
Eddigi munkájukért őket is elismerés illeti. Döntésüket, ha nehéz szívvel is, de elfogadom. Tudom jól, hogy nem lehetett egyszerű kilépni abból a rendszerből, ami sokuknak többet jelentett a hivatásuknál is.
 Sok sikert is kívánt nekik a szerinte nagyon széles egészségügyi szektorban.
Kedden az országos kórház főigazgató azt közölte, hogy az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését.
Jenei azt mondta, hogy több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a nagy része elfogadta az új szerződését – vagyis nagyjából 5500-an nem. Úgy vélte, az arány akár még 96 százalékig is felmehet.
Kisebb városi kórházakban átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket. Tatabányán az éjjel nem volt éjszakai műszak a sürgősségi betegellátó osztályon, a Jahn Ferenc Kórházban három belgyógyászati osztály közül csak kettő maradt működőképes, ez utóbbit az intézmény később cáfolta.
Több kórházban is gondot okozott a dolgozók távozása, Tatabányán például hétfő éjjel nem volt éjszakai műszak a sürgősségi betegellátó osztályon. Jenei azt elismerte, hogy vannak olyan kisebb városi kórházak, amelyekben egy-egy területen nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, ezeken a helyeken átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket.
A Pécsi Tudományegyetem volt kancellárját Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere javaslatára nevezte ki a kormányfő.
Kisebb városi kórházakban átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket. Tatabányán az éjjel nem volt éjszakai műszak a sürgősségi betegellátó osztályon, a Jahn Ferenc Kórházban három belgyógyászati osztály közül csak kettő maradt működőképes, ez utóbbit az intézmény később cáfolta.
Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat
Bejutott a kamera a galántai járványkórházba, ahol a lélegeztetőgépre kerültek 60 százaléka meghal
Elkezdődött a legszomorúbb Berlinale, de van két film, amelyért szurkolhatunk
Gasztronómiai titánok csapnak össze a Duma Aktuál műsorában: a politikai jobb- és baloldal két legjelentősebb szakácsa mutatja meg, mi fán…
Ferenci Tamás biostatisztikus szerint az oltások kedvező hatásai április elején érződhetnek.
Már a rendőrség is nyomoz az évek óta épülő szekszárdi uszoda miatt
Radar360: Vészhelyzet a sürgősségin, Bill Gatest telefont választ
Turisták helyett migránsok érkeznek a Kanári-szigetekre
Több budapesti és vidéki iskolában törölték a felvételi vizsgákat a járványhelyzet miatt
Levelet írt Karácsony Gergelynek az amerikai külügyminiszter

source