Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?
Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda
Bécsben félmilliós támogatást adnak redőnyszerelésre
Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói
Vakcinás csokinyuszival készül a húsvétra a maszkos mikulással világhíressé vált cukrász
Bár Müller Cecília országos tiszti főorvos szerdai szavaiból kihallható, hogy további korlátozásra készülhet a kormány, a részleteket csak másnap lehet megismerni. Olvasóinktól kértük, mondják el véleményüket: támogatnak-e további szigorítást, bezárnák-e az iskolákat, óvodákat, boltokat, és bevezetnék-e az FFP2-maszkot. A válaszok többségénél az látszik, olvasóink támogatni tudnának további szigorításokat.
Rendkívüli mértékben, dinamikusan nőnek a járványügyi számok – mondta szerdán Müller Cecília országos tiszti főorvos. A napi új fertőzöttek száma a korábbi napokéhoz képest továbbra sem nőtt kiugróan, 4211 embernél mutatták ki a vírust, 136-an elhunytak. 300 beteg került kórházba, így ott már 6367 embert ápolnak, 622-en vannak lélegeztetőgépen, ami 41-gyel több a keddi adathoz képest.
Müller azt mondta, a járványügyi szabályokat be kell tartani, fontos, hogy további szigorításokat csak akkor léptessen életbe a kormány, ha ez feltétlenül szükséges. A kormány ma ülésezett, “nyilván újabb döntések születnek, amiről a lakosság is értesül”.
A kormány egyelőre nem kommunikált, viszont mi megkérdeztük olvasóinkat, mi a véleményük a további szigorításokról és a lehetséges lépésekről. Ez nem reprezentatív kutatás, vagyis nem állíthatjuk, hogy pontos képet ad a magyarok hozzáállásáról, de az biztos, hogy aki kitöltötte kérdőívünket, azok többsége a további szigorítások mellett van. 
További járványügyi szigorítást 4940 olvasónk tartana indokoltnak, nemet 3437-en nyomtak, míg 1911 ember úgy véli, ő nem tudja ezt eldönteni, mert nem járványügyi szakember.
Az országos kijárási korlátozás bevezetését a relatív többség (3280) nem támogatná, 2695 olvasónk nyomott rá igent. 2424-en csak úgy támogatnák a kijárási korlátozás szigorítását, ha az nem az egész országra, hanem a súlyosabb helyzetben lévő településekre, járásokra vonatkozna.
Az egynapos egészségügyi ellátást több mint 5 ezren nem állítanák le újra, 1608-an viszont igen.
A bölcsődék, óvodák, általános iskolák bezárásánál, illetve a digitális oktatásra átállásnál több válaszlehetőséget adtunk meg, a válaszok pedig nagyon megoszlanak.
A legtöbben, 2160-an azt mondták, nem támogatnának általános bezárást vagy digitális oktatásra átállást, csak azokon a településen, ahol a járványhelyzet ezt indokolja. A második legtöbb voks, 2149 a két hét szünetre érkezett, 2077 kitöltő azt támogatná, ha minden általános iskola átállna digitális oktatásra. 948 válaszadó nem támogat semmilyen szigorítást.
Megkérdeztük azt is, mit szólnának az élelmiszerüzleteken és gyógyszertárakon kívüli boltok korábbi zárásához. 2593 válaszadó olvasónk nem támogatja a korábbi zárást, 2316 viszont igen. Mindenkinél többen, 2841-en azt tartanák a legjobbnak, ha a bent lévők számát korlátoznák az üzlet mérete alapján.
Az FFP2 maszk viselését 1309 olvasónk tenné kötelezővé bizonyos helyeken (Szlovákiában szerdától a boltokban az), 2984 pedig csak abban az esetben, ha lehet belőle eleget kapni. 3082 olvasónk nem támogatna ilyen változást.
Az idősotthonokban a többség nem lazítana, főként azért, mert nem biztos, hogy mindenki be van oltva, így könnyen megfertőződhetnek a bent élők.
A lehető legszélesebb körű home office-nak nagy a támogatottsága, 5621 olvasónk szavazott erre, míg 1370 nem tenné általánossá ezt a formát mindenhol, ahol csak lehet.
Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát
Feltételes szakítás: a Merkel-gyűlölő németeken múlik a Fidesz néppárti jövője
Diplomás könnyűzenészeket is képezne a Debreceni Egyetem
Gasztronómiai titánok csapnak össze a Duma Aktuál műsorában: a politikai jobb- és baloldal két legjelentősebb szakácsa mutatja meg, mi fán…
Ferenci Tamás biostatisztikus szerint az oltások kedvező hatásai április elején érződhetnek.
Eljött a nap, amikor fordulatot vehet a Néppárt és a Fidesz bokszmeccse
23 éves Apple-processzor dolgozik a NASA Mars-járójában, a Perseverance-ben
Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!
Így lesznek szuperhősök a futárok
Négymillió eurót fizetett az adóhivatalnak a bukott spanyol király, hátha megússza a büntetést

source