Videón, ahogy egy tolvaj áldozata után oson és ellopja a tárcáját
Az AstraZeneca eladta a részesedését a Modernában
Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et
Díjat kaptak az SZFE hallgatói a kiállásukért
Szabadulna Zamárdi a Balaton Sound fesztiváltól, evezős buli lehet helyette
Február közepe óta erőteljesen növekednek a megyék fertőzöttségi adatai, de van az országnak olyan csücske is, amely megúszni látszik az esetszámok felfutását.
Február 18-án jelentette be Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs aktuális tájékoztatóján, hogy elkezdődött a koronavírus harmadik hulláma Magyarországon. Azóta 41 666 ember tesztje lett pozitív országszerte, a járvány pedig – feltehetően az elszaporodó mutáns vírustörzsek miatt – újra elszabadulni látszik.
Kiugró az emelkedés az utóbbi két és fél hétben a fővárosban, ahol február 18-a óta 8768 új fertőzöttet találtak, a legtöbbet hétfőn, március 1-jén: akkor ezren adtak pozitív mintát a tesztelés során. Budapestet a számításból kivéve is magas Pest megye adata: ott az említett februári dátum óta összesen 6959 ember szervezetében mutatták ki a kórt. A fővárosban így a járvány kezdete óta már 82 044-en fertőződtek meg, míg Pest megyében 56 346-an. (A járvány kiindulópontjának számító Kínában – az ország saját bevallása szerint – 89 ezer ember kapta el a kórt. Budapest lassan megközelíti ezt a számot.)
Masszív emelkedést mutatnak Borsod-Abaúj-Zemplén megye számai is: ott Müller bejelentése óta 2630-an fertőződtek meg igazoltan, összesen 24 903 ember kapta el ott a fertőzést. Hasonló adatokat látni Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, mindenhol meghaladja a kétezret az utóbbi két és fél hétben a fertőzöttek száma.
Megyékre lebontva február 18-a óta a következőképpen alakul a helyzet:
Ezeket az adatokat az operatív törzs nem közli külön. Naponta frissítik hivatalos oldalukon azt a Magyarországot ábrázoló térképet, amelyen közlik, hogy a megyékben a járvány kezdete óta összesen hány fertőzöttet diagnosztizáltak. A térkép egy egyszerű képfájl, naponta cserélik, így abban településre lebontva nem találhatóak meg a fertőzöttségi adatok.
(Kiemelt képünk illusztráció!)
Több mint 6 ezer embert ápolnak kórházban, 581-en vannak lélegeztetőgépen.
Négy megyében már ötezer fölött jár a 100 ezer lakosra jutó koronavírusos fertőzöttek száma a járvány kezdete óta, az északi területeken a vírus jóval fertőzőbb, brit variánsa okozhatja a magasabb esetszámot. A csúcsidőszak ráadásul még odébb van, a kérdés az, az egészségügyi rendszer bírja-e a terhelést a következő időszakban.
Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál
Vulkáni kőzet és hamu hullott eső helyett a szicíliai kisvárosra
Megvan az idei Év Autója
5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését, egy 16 éves lány a járvány legfiatalabb áldozata. A hvg360 reggeli…
Othmar Karas, az Osztrák Néppárt európai parlamenti delegációjának vezetője szerint az EPP sok időt ölt a Fideszbe, az viszont “egy…
Kiesett a harmadikról és meghalt egy férfi a Wesselényi utcában
Banksy festhetett menekülő rabot a híres readingi fegyház falára
Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat
Nem dől be a szegedi klinikai ellátás, de nem lesz sima ügy a megegyezés a dolgozókkal
Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk
Nagyot akarunk dobni a gazdaság teljesítményén? Adjunk mindenkinek szemüveget, akinek szüksége van rá!

source