Elkezdődött a legszomorúbb Berlinale, de van két film, amelyért szurkolhatunk
Kiderült a Porsche-verő új VW divatterepjáró, a Tiguan R itthoni ára
Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!
Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja
Japán azt kéri Kínától, hogy hagyjon fel az anális koronavírustesztekkel
A lépés nem kirívó, a zürichi és a londoni tőzsde is jegyzett papír.
Várhatóan 2022-ben tőzsdére viszik a Budapesti Értéktőzsde részvényeit – mondta el az InfoRádióban Patai Mihály, a BÉT elnöke, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.
“A Magyar Nemzeti Bank 2015-ben megvette az osztrák főtulajdonostól a Budapesti Értéktőzsde kétharmadát, ezzel fő tulajdonossá vált. Ezt szeretnénk hosszú távon megtartani, hogy a jegybank a magyar tőkepiac fejlődésében szerepet játsszon, de nem ragaszkodunk a részvények kétharmadához, és a kisebb részvényesekkel úgy állapodtunk meg az elmúlt időszakban, hogy a részvények likviditását növeljük azzal, hogy tőzsdére visszük a tőzsdét” – közölte Patai.
A BÉT elnöke hozzátette, hogy a tőzsde igazgatósága kétszer is foglalkozott ezzel a kérdéssel, a közeljövőben konkrét döntést is fog hozni, amit közgyűlés elé is visznek.
Ezzel az MNB részesedése csökkeni fog, de szeretnénk a következő időszakban is fenntartani a vigyázó szemünket a tőzsdén”
– nyilatkozta Patai.
Az elnök elmondta, hogy a BÉT lépése nem egyedi, a zürichi tőzsde és a londoni tőzsde is jegyzett papír.
Az IBUSZ részvényeivel indult meg a kereskedés 1990. június 21-én a budapesti tőzsdén, a legfiatalabb részvény a Norbi Update Lowcarb-é. Nagyágyúk voltak a tőzsde elnökei. 117 társaság részvényei fordultak meg 25 éves BÉT-en, ám mára mindössze 45 cég maradt. A hazai tőzsde marginalizálódása egy ideje tart, és egyelőre nem látszik, mitől állna meg.
Emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX az előző hetihez képest 122,45 ponttal növekedett, és 27 134,17 ponton zárt pénteken.
Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját
Rég áhított csatlakozóhelyeket kaphat a MacBook Pro
XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa
A világgazdaság koronavírus-járvány miatti megtorpanása és az energiaszükséglet ezzel együtt járó visszaesése következtében 2020-ban…
Belgium, Nagy-Britannia vagy Olaszország nagyban hozzájárul ahhoz, hogy távolabb kerüljünk a párizsi klímaegyezményben megfogalmazott…
Gasztronómiai titánok csapnak össze a Duma Aktuál műsorában: a politikai jobb- és baloldal két legjelentősebb szakácsa mutatja meg, mi fán…
Révész Sándor írása arról, hogy az EPP legkevésbé sem vétlen abban, hogy Magyarországon miként alakultak a dolgok. A mostani megkésett…
További friss állások ›
87 ezer család kaphat támogatást napelemes rendszerekre
Orbán török barátjának alapítványa lezáratott egy budai utcarészt, mert zavarták őket az ott lakók autói
Hangtalan villanyautó lett ebből a 60 éves Bentley-ből
Súlyos járványhelyzetről számolt be a komáromi polgármester
Operatív törzs: Vigyünk innivalót, és öltözzünk praktikusan, ha oltásra megyünk

source