A BKK új vezére a HVG-nek: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormánydöntésekről nincs információnk
A Fidesz kilép a Néppárt frakciójából, de a KDNP marad
Titkolni próbálta Meghan Markle, hogy kapott egy fülbevalót a szaúdi trónörököstől
Mesterséges Intelligencia az üzlet szolgálatában: két magyar egyetemen is speciális képzés indul
Jahn Ferenc kórház: Nem vált működésképtelenné a II. belgyógyászati osztály
Egy, a rendezőt becsmérlő levelet a fiának is elküldött a bangladesi ikrek szétválasztását szevező alapítvány alapítója, aki meg akarta szavaztatni azt is, hogy elvegyék Csókay András agysebész telefonját.
Pár további, feszültséget keltő eseményről számolt be a Telex Szász János és az összenőtt bangladesi ikrek szétválasztását szervező Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány vitájában.
Pataki Gergely, az alapítvány alapítója és a rendező közötti jogvita akkor került napvilágra, amikor február elején rendőrök tartottak házkutatást Szász János otthonában.
Mindent átkutattak az otthonában, még a gyerekei számítógépét is lefoglalták a rendőrök. A hvg.hu információja szerint az ügy hátterében a rendező és egy producer jogi vitája állhat. Szász ügyvédje szerint túlzó és indokolatlan a rendőrségi intézkedés.
Azóta kiderült, hogy a rendőrség személyes adattal visszaélés, tiltott adatszerzés és információs rendszer vagy adat megsértése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen, ahogy az is, hogy az alapítvány és Szász közötti jogvita a szétválasztásról készült filmfelvételekkel kapcsolatban áll fenn.
A Telex most arról ír, hogy az alapítvány alapítója el akarta venni Csókay András, az orvoscsoport legnagyobb tekintélyű tagjának telefonját azért, hogy ne tudjon különutas kommunikációt folytatni. A lap szerint emellett az alapítvány vezetése a rendező fiának is elköldte azt a levelet, amiben a rendezőt kritizálták. Szász 14 éves fia például arról olvashatott, hogy apja zsarol, fenyeget és egzecíroztat.
Az ügyben Csókay doktor szerint az okozza az ellentéteket, hogy a rendező a a két vezető orvos közötti konfliktusos helyzeteket is rögzítette, és feltehetően megjelenítette volna a filmben is, amit viszont az alapítvány nem akart elfogadni. Pataki pedig ezért igyekszik elérni, hogy kizárólag az alapítvány rendelkezhessen a felvételek felett.
A bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvoscsoport idegsebésze szerint olyasmit is rögzíthetett a pénteken rendőrségi eljárás alá vont Szász János kamerája, ami a műtétet szervező alapítványnak nem biztos, hogy jó reklámfilm. Az alapítvány sikeres műtétről számolt be, miközben a gyerekek haldokoltak – mondta Csókay András.
A rendezővel jogvitában álló alapítvány azt állítja, hogy Szász elsődleges feladata az orvostudományi dokumentáció biztosítása lett volna.
Megszűnik a POSZT
Kevesebb eladó többet keresett tavaly
Mesterséges Intelligencia az üzlet szolgálatában: két magyar egyetemen is speciális képzés indul
Elsősorban a budapestiek és Pest megyeiek izgulhatnak, nekik eddig csak a postások kézbesítettek.
Mivel túl drágának találta a magyar kormány a Moderna vakcináját, lemondott 1,8 millió adagról. Helyette Orbán a közel kétszer olyan drága…
Marieke Lucas Rijneveld fehér és nembináris nemi identitású, emiatt sokak szerint nem lett volna képes megfelelően lefordítani a fekete…
Egy, a rendezőt becsmérlő levelet a fiának is elküldött a bangladesi ikrek szétválasztását szevező alapítvány alapítója, aki meg akarta…
További friss állások ›
Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál
Egy majom fogja eljátszani Robbie Williamst
A Wizz Air vezérigazgatója szerint legelőbb 2024-re állhat talpra a szektor
Milyen vakcinákkal oltanak most Magyarországon, kik kaphatják, és melyikből mennyi kell? Íme a válaszok
A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben
A kormány kultúrharcának legfrissebb zsákmánya a Pécsi Országos Színházi Találkozó.

source