Kategóriák
Uncategorized

Díjazták azokat az éttermeket, melyek a vírus alatt is igyekeztek környezettudatosan működni


Nagyon rosszak a magyar halálozási adatok, Európában csak a csehek vannak előttünk
Holttestet találtak egy leégett sátorban
Egy év alatt 289 milliárd forintot költött sportra a magyar kormány
Kemény feltétellel mondana le a szlovák kormányfő
70 millió forintnyi dollárt hagyott a szolnoki Hetényi kórházra egy kanadai magyar férfi
Növényi alapú, szezonális alapanyagokból dolgozó éttermek, minimálisra csökkentett hulladék: a koronavírus-járvány és a rendkívül nehéz helyzet sem fékezett meg néhány hazai vendéglátóhelyet abban, hogy fenntartható(bb)an működjön.
Február elején indították el a Gasztrohős és NetPincér Díj 2021 – Felelősen a krízishelyzetben alcímet viselő versenyét, mellyel a 2020-as évvel társadalmilag és környezetileg felelős megoldásokkal megbirkózó vendéglátóhelyeit szerették volna kiemelni.
A zsűri a szakmai díjat a wekerletelepi Kispiacon működő KÖZÖS-nek ítélte: a szövetkezet által üzemeltetett közösségi hely, kávézó, étterem növényi alapú, főképp helyi és szezonális alapanyagokkal készült ebédmenüt kínál a vendégeinek a jelenlegi helyzetben, de helyet adott a vírus elején a helyi maszkvarró kezdeményezésnek is.
A zsűri különdíját a pécsi Reggelinek ítélték oda: a specialty kávézó, reggeliző fenntartható működésre való törekvése kiemelkedő az országban, folyamatosan keresik az új megoldásokat, a vírushelyzet ellenére is igyekeznek minimalizálni hulladéktermelésüket is.
A közönségdíjat a Szabad Bisztró kapta: a vegán gasztrokocsma az elmúlt időszakban termelői alapanyagok átvevőhelyévé változott, a tulajdonosok pedig futárrá avanzsáltak, hogy megtarthassák munkavállalóikat.
A kezdeményezés névadó támogatója, a NetPincér is különdíjast hirdetett, mellyel a Vivina Cafét tüntették ki: a fenntartható forrásból származó, saját kávémárkájuk elindítása mellett a kávézónál elkötelezettek abban, hogy a kapszulással szemben bemutassák a szemes kávé környezetvédelmi és gazdasági előnyeit is.
Október 20-a a séfek világnapja, aminek alkalmából szakácsok egy fenntartható receptgyűjteménnyel hívják fel a figyelmet a zöld élelmezési rendszerek fontosságára.
Az étterembe járók igénye megnőtt az egészségesebb és környezetet kevésbé terhelő ételekre, ráadásul a koronavírus-járvány most lökést adott olyan szemléletváltásnak is, mint az alapanyagok helyi termelőktől beszerzése. Ezekről, vagyis a zöld vendéglátásról beszélgettünk Szabó Eszterrel, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetőjével, és Patai Zoltánnal, a NetPincér ügyvezetőjével.
Megtámadták az Acert, állítólag 15 milliárd forintos váltságdíjat követelnek
Budapest felett az ég – videó
Futurisztikus karkötővel állt elő a Facebook
A pandémia műszaki és üzletépítési értelemben egyaránt felerősítette az innovatív szemlélet jelentőségét a hazai megújuló szektorban. Vélemény.
Rezidensek: A magyar egészségügyben nincsenek inasok
Mészárosék ingatlanosa szálláshely-szolgáltatásra adta a fejét
Már 4000 forintért megveheti a Gucci új cipőjét – igaz, nem nagyon kap semmit
Vlagyimir Putyin annyira kemény férfi, hogy Kotányi fűszerekkel ízesítette az ebédjét Szibériában
Hazugságvizsgálóra köti magát Fekete-Győr András
Egy kínai és egy indiai oltóanyag érkezhet.
A húszéves háború lezárására a Biden-kormányzatnak nem sok választása maradt.

source