Kategóriák
Uncategorized

Elhunyt Jevgenyij Nyesztyerenko


19 kormánypárti lap közölt egyszerre helyreigazítást
Egy állását vesztő magyar anya Angliában kezdett új életet családjával, egy jótékonysági szervezet is melléjük állt
Bojár Gábor: A vállalhatatlannak tűnő jelölteket is vállalni kell
Paranoia, vívódásokról árulkodó arcok – Don Carlos a Radnóti színpadán
Donorok szerveit szállítják egy lefoglalt Nissan GT-R-rel
Életének 83. évében, koronavírus-fertőzés következtében elhunyt Jevgenyij Nyesztyerenko, napjaink egyik legnagyobb basszusa.
Nyesztyerenko Moszkvában született 1938. január 8-án. Mérnöki diplomát szerzett 1961-ben, de aztán 1965-ben a leningrádi állami Rimszkij-Korszakov konzervatóriumot is elvégezte. 1970-ben Moszkvában megnyerte a nemzetközi Csajkovszkij-énekversenyt, amely elindította pályafutását. Egy év múlva már a moszkvai Nagyszínház vezető énekese volt. 1971 és 2000 között volt a Bolsoj Színház szólistája – írja a papageno.hu, az orosz TASS hírügynökségre hivatkozva.
Pályafutása során több mint 3500 fellépése volt (karrierje csúcsán évente 250), 70 lemezfelvételt készített, 80 opera főbb szerepét énekelte, több mint húszat eredeti nyelven. Kamaraénekesként és oratóriumokban is fellépett, repertoárja mintegy ötszáz dalt, népdalt és románcot ölelt fel. A világ legjobb színpadain lépett fel, többek között a milánói Scalában, a New York-i Metropolitan Operában, a Bécsi Állami Operaházban és a londoni Covent Gardenben – írja a lap.
Élete első külföldi fellépése Magyarországon volt 1970-ben, és emlékezete szerint Olaszország után itt lépett föl a leggyakrabban. 1981-ben Ferencsik János vezényletével vette fel A kékszakállú herceg várát, 1985-ben első külföldiként ő énekelte Budapesten magyarul Bartók operájátPályafutása során 12 nyelven énekelt, németül, franciául és angolul beszélt, tanítás közben négy nyelvet (orosz, német, francia, angol) használt, és amikor A kékszakállú herceg várát gyakorolta, magyarul is tanult.Utolsó éveiben Bécsben és Moszkvában élt.
 
Gyakorivá vált az ekcémás bőr a brit gyerekeknél a gyakoribb kézmosás miatt
A BKIK elengedi a tagdíj felét, amit aztán fel lehet ajánlani a bajba került cégeknek
Joe Bidenen háromszor is kifogott egy lépcső
Street art, graffitizés, lázadás – mindez összeköti a dán bestselleríró magyarul megjelent, Tintagomba című regényének főszereplőit, akik…
A keletnémetek szegénynek érzik magukat, a magyarok tényleg azok. A német újraegyesítésről szóló Eljött a paradicsom című sorozatunk…
Szesztay Dávid Iderejtem a ház kulcsát című új albumát teljes egészében meghallgathatja itt, a hvg.hu-n.
Életének 89. évében meghalt Kárpáti János Széchenyi-díjas zenetörténész, nemzetközi hírű Bartók-kutató.
További friss állások ›
Magyar geológus az izlandi vulkánkitörésről: újabb területeken hasadhat fel a föld
Bige László egyik szeme sír, de a másik nevet: elképesztő növekedést produkált a cége
Hatszázalékos béremelést kérnek a BKV szakszervezetei
Görögország már április közepétől fogadja az uniós országokból érkező turistákat
Babos Tímea másodszor is szakított monacói edzőjével

source