Kategóriák
Uncategorized

Kijutott a tokiói olimpiára a női kézilabda-válogatott


Von der Leyen kiviteli tilalommal fenyegeti az AstraZenecát
Hiányzott már egy kis Trónok harca? Három előzménysorozat is jön hozzá
Heti 80 órás munkaidő-korlátozást kérnek a Goldman Sachs új bankárai
27 góllal verte Kazahsztánt a magyar női kézilabda válogatott
Véletlenül a Fradi hivatalos profiljával hitványozták le Hadházy Ákost
Szombati meccse után már biztosnak tűnt a kvóta, most már a csapat kezében van.
A magyar női kézilabda-válogatott kijutott az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára, mivel Oroszország 33-26-ra legyőzte Kazahsztánt a győri selejtezőtorna szombati, második fordulójában, ezzel eldőlt, hogy a magyarok az első két hely valamelyikén végeznek.
Elek Gábor szövetségi kapitány csapata pénteken 46-19-re legyőzte Kazahsztánt, szombaton 31-23-re nyert Szerbia ellen, így a vasárnap 20.30-kor kezdődő mérkőzése tét nélküli lesz az olimpiai címvédő Oroszország ellen, amely már ugyancsak megszerezte a kvótát.
A magyar női együttes a 2008-as pekingi negyedik helyezés után jutott ki újra az ötkarikás játékokra, és az idei lesz a hetedik olimpiai részvétele.
Elek Gábor szövetségi kapitány még a szerbek elleni mérkőzés után nyilatkozott, akkor az egész magyar kézilabda sikerének nevezte, hogy a női válogatott a karnyújtásnyi közelségbe került a tokiói olimpiára való kijutástól. “Óriási álmunk vált valóra a mai napon. Ez nem csak 19 játékos és a szakmai stáb sikere, hanem az egész magyar kézilabdáé” – nyilatkozta a győri mérkőzés után Elek Gábor.
A szövetségi kapitány kiemelte játékosai mentalitását és küzdőképességét, mivel nagyon akarták a sikert, és a pénteki, Kazahsztán elleni meccshez (46-19) hasonlóan szinte mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Elek emlékeztetett rá, hogy koronavírusos megbetegedése miatt csak a felkészülés utolsó két napjára tudott bekapcsolódni, és kiemelte, hogy segítői “hihetetlenül jó munkát végeztek”.
Eddig ismeretlen baktériumokra bukkantak a Nemzetközi Űrállomáson
Megvan a dátum: jön a OnePlus 9, és egy új okosóra is
A Tesla 300 ezer eurós fizetést is kínál Berlinben, még sincs rá ember
Street art, graffitizés, lázadás – mindez összeköti a dán bestselleríró magyarul megjelent, Tintagomba című regényének főszereplőit, akik…
Kubatov elismerte, hogy egy kollégája hitványozta le Hadházyt
Megszólalt a vakcinabeszerzésbe bevont magyar cég ügyvezetője
A debreceni és az MTK-stadiont tervező cég felel a hajdúnánási MotoGP-pályáért
Már több a koronavírusos beteg a győri kórházban, mint ahányat el tudnak látni
Hatos Pál történész: Nem lehet kiradírozni a magyar történelemből a Tanácsköztársaságot

source