Kategóriák
Uncategorized

Naponta 700 gyerek hal meg a szennyezett víz miatt


Elindult az űrbe az első magyar asztrofizikai kisműhold
Egy újabb vizsgálat szerint sem veszélyes az AstraZeneca oltása
Legalább 20 várandós nő kap oxigént, és négyen vannak lélegeztetőgépen a Semmelweis Egyetemen
Se szóbeli, se írásbeli érettségi nem lesz idén Szlovákiában
Egy év alatt 289 milliárd forintot költött sportra a magyar kormány
Az UNICEF jelentése szerint a koronavírus-járvány alatt mintegy 3 milliárd ember nem tud szappannal és tiszta vízzel mosakodni.
Világszerte több mint 1,42 milliárd embert, köztük 450 millió gyermeket fenyeget a tiszta víz hiánya. Ez azt jelenti, hogy 5-ből 1 gyermek nem jut annyi vízhez, ami fedezi mindennapi szükségleteit – írta a víz világnapján nyilvánosságra hozott jelentésében az UNICEF.
A szervezet közleménye szerint jelenleg napi 700 gyerek hal meg olyan megelőzhető betegségek miatt, amelyeket a piszkos víz, vagy a megfelelő higiéniai feltételek hiánya okoz.
A jelentés szerint több mint 80 országban kritikus a vízhiány.
Kelet- és Dél-Afrika a leginkább veszélyeztetett terület, itt a gyerekek 58 százalékának okoz napi nehézséget, hogy vízhez jusson, de Közép-Afrikában (31 százalék), Dél-Ázsiában (25 százalék) és a Közel-Keleten (23 százalék) is súlyos a helyzet.
A koronavírus-járvány alatt világszerte mintegy 3 milliárd embernek nincs lehetősége szappannal és tiszta vízzel kezet mosni – közölte az UNICEF.
Az UNICEF több mint 100 országban dolgozik a vízellátás és higiénikus szennyvízelvezetés javításáért iskolákban és közösségekben. A szervezet 2021-ben 45 millió embert szeretne egészséges vízhez juttatni.
A víz világnapján az UNICEF Magyarország is elindítja saját gyűjtését, amelyhez a www.teistehetsz.unicef.hu/vizvilagnap oldalon bárki csatlakozhat.
Minden nap körübelül 1400, öt év alatti gyermek hal meg a világon a tiszta víz, az illemhelyek és a higiénia hiánya miatt kialakuló hasmenéses megbetegedésekben – erre hívta fel a figyelmet az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) a március 22-i víz világnapja alkalmából.
Storcz Botond, a szövetségi kapitány, sőt a csapatról forgató stáb egyik kameramanja is heveny gyomorhurutos tünetektől szenvedett, miután Rióba utaztak az olimpiai pályát tesztelni. A Vasbányai Henrik-Mike Róbert páros el sem tudott indulni a tesztversenyen.
"Ez a szokásos módszere Parragh elnök úrnak" – Áll a bál a kamarai hozzájárulás einstandolása miatt
Bezár az angliai Mitsubishi, a féltve őrzött ritkaságokat kiárusítják
Az M1-M7-es bevezető szakaszán rohangált egy autós a rakományáért – videó
A pandémia műszaki és üzletépítési értelemben egyaránt felerősítette az innovatív szemlélet jelentőségét a hazai megújuló szektorban. Vélemény.
Rezidensek: A magyar egészségügyben nincsenek inasok
Radar360: Felfutóban a harmadik hullám, jöhet az orális vakcina
150 millióan is részt vehetnek az indiai hindu fesztiválon, az egészségügyi minisztérium aggódik
Meghalt Brády Márton koncertszervező, ő hozta Budapestre a Rolling Stonest és Eric Claptont
Eladó az egykori olasz miniszterelnök patinás régi luxus Fiatja

source