Kategóriák
Uncategorized

Tiltakoztak a korlátozások ellen Európa szerte


A Tesla 300 ezer eurós fizetést is kínál Berlinben, még sincs rá ember
Inkább mégse töltse le a Windows hibajavítását – kiderült, hogy hibás
Továbbra is oltást ígér a magáncég, amely ellen vizsgálatot folytat a fogyasztóvédelem
Kecskék leptek el egy walesi kivárost
"Lehet, hogy tetőzünk, most még óriási a nyomás"
Németországban, Svájcban, Hollandiában, Svédországban és Ausztriában is tüntettek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen.
A Németország középső részén található Kasselben összeütközés volt a tiltakozók és a rendőrség, valamint az ellentüntetők között. A tiltás ellenére ezrek gyűltek össze a belvárosban, és felvonulásba kezdtek. A tüntetők többsége nem viselt maszkot. Néhány embert előállítottak, a hatóságok gumibotot és paprikasprayt is használtak. A rendőrség tízezerre becsülte a tiltakozók számát és nagy erőkkel – vízágyúkkal és helikopterrel – volt jelen a helyszínen.

A svájci Liestalban helyszíni tudósítók becslése szerint 3-5 ezer ember vett részt egy a hatóságok által engedélyezett, csendes tüntetésen. Néhányan transzparenseket vittek magukkal, amelyeken egyebek között az Elég volt!, A szeretet legyen kísérőtök, ne a félelem! mondatok is szerepeltek. A tiltakozók közleményükben azzal vádolták a svájci kormányt, hogy több mint egy éve túszként tartja fogva az országot.”Ezeknek az intézkedéseknek semmi értelmük” – írták. “A lakosság veszélyeztetett egy százalékának védelme érdekében tönkreteszik a maradék 99 százalék életét” – tették hozzá.
A szövetségi kormány pénteken úgy döntött, hogy a romló járványügyi helyzet miatt elhalasztja az éttermek és a szórakozóhelyek újranyitását és a kantonok nyomása ellenére a többi korlátozást is fenntartja.

A hollandiai Amszterdamban engedély nélküli megmozdulást tartottak a korlátozások ellen, amelyet a rendőrség vízágyúkkal oszlatott fel. Az országban számos tüntetés zajlott az elmúlt hetekben, és többször történtek összecsapások. Hollandiában erőteljesen emelkedik a napi új fertőzöttek száma: a péntek reggel és szombat reggel között eltelt időszakban 7668 új esetet regisztráltak. Január eleje óta nem volt példa hasonlóan magas számra.

A svéd fővárosban, Stockholmban, valamint Göteborgban és Malmöben is utcára vonult  néhány száz   tüntető, de a rendőrség mindegyik helyszínen véget vetett a tiltakozásnak.
Bécsben a korlátozások ellen kéthetes rendszerességgel tüntető aktivisták ismét az utcára vonultak szombaton.   A nagy erőkkel kivonuló rendőrség feloszlatta a tüntetést, eközben paprikasprayt használt és nyolc tüntetőt őrizetbe vett.
Kerékbilincset is aprítottak a katalizátortolvajok – börtönt szán nekik az ügyészség
Tanácstalan Budakalász, miből fogja kipucolni az olajszagú földet a városközpontból
Miért kedvesek a macskák azokkal is, akik bántják a gazdájukat?
Közel félmillió ember halt meg és több millióan kényszerültek otthonuk elhagyására a tíz éve kitört szíriai polgárháború miatt. A harcok…
A gyermekek szenvedik meg a legjobban a tíz élve tartó szíriai polgárháborút
Koronavírus: minden eddiginél több, 10 759 új fertőzöttet jelentettek
1-2 mp alatt 95%-os pontossággal kiszagolják a Covidot a labradorok
Véletlenül a Fradi hivatalos profiljával hitványozták le Hadházy Ákost
Nagy-Britanniában a felnőttek fele megkapta az első oltást

source